Weekbrief Protestantse gemeente Steenbergen 1

Weekbrief Protestantse gemeente Steenbergen I

Beste gemeenteleden,
Het zijn moeilijke en verwarrende tijden, er heerst angst en onzekerheid nu het coronavirus zo om zich heen grijpt en de samenleving in zijn greep houdt.
Verstrekkende maatregelen moeten helpen de schade van de virusuitbraak te beperken en daarbij hoort ook dat er geen kerkdiensten gehouden kunnen worden.

Als Moderamen hebben we besloten dat er vanaf komende zondag 22 maart om 10 uur een liturgisch moment in onze kerk zal zijn.
U kunt hiervoor afstemmen op www.kerkomroep.nl en dan gemeente Steenbergen kiezen. (Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling dat u naar de kerk komt).

Heeft u voorbeden voor deze viering dan kunt u die tot en met de zaterdag voorafgaande aan de viering doorgeven aan mij, liefst per mail: cbiemond@ziggo.nl of anders telefonisch 0164-858514.

Zondag aanstaande, 22 maart is de vierde zondag van de 40 dagen tijd, zondag Laetare, dat is Verheugt u, naar psalm 122.
Een psalm die gaat over de vreugde van het kunnen gaan naar Gods huis.
Die vreugde zullen we deze zondag helaas moeten missen, maar via internet kunnen we met elkaar verbonden blijven rondom het Woord van God.

Terwijl ik dit schrijf is De Dag van Nationaal Gebed, begonnen.
Velen zullen deze dag bidden om een vaccin tegen het virus, om kracht voor mensen die ziek zijn, die naasten hebben verloren aan de ziekte en voor de kwetsbare mensen onder ons. We bidden ook voor wie werken in de zorg om kracht om het vol te houden en voor onze regering die voor moeilijke beslissingen staat.
We bidden om ontferming en doen dit in geloof en vertrouwen dat God hoort wie naar Hem roepen. Dat Hij trouw blijft aan wat Hij ooit begon.

Ga met God en Hij zal met je zijn:
bij gevaar, in bange tijden,
over jou zijn vleugels spreiden.
ga met God en Hij zal met je zijn. -NLB 416:2-

Namens het Moderamen van de protestantse Gemeente Steenbergen, ds. Corry Biemond
Bergen op Zoom 18 maart 2020