“Teken van leven” vanuit de kindernevendienst

Kerkplein 7 – 4651 AN Steenbergen 
 Scriba: Conny Bom – tel. 0167 – 56 47 45

Hallo allemaal,

Het thema van de Veertigdagentijd is ‘Een teken van leven’. 

Dat we elkaar een tijdje niet zouden zien en elkaar ‘een teken van leven’ moeten geven, hadden we niet verwacht. Niet naar school, niet naar sport en niet meer naar de kerk, dat is toch gek…

Om toch nog een klein beetje met elkaar te zijn, sturen we jullie hierbij het filmpje dat we hebben gemaakt voor zondag 15 maart voor het thema ‘hoor je me’. Het idee was om in deze tijd ‘een teken van leven’ te krijgen van mensen die in de kerk achter de schermen werken. Het filmpje van onze organist hadden we al opgenomen.

Kijk de film door op deze link te klikken: https://youtu.be/tbrYxWyD5eU (je kunt deze link openen door er op Ctrl + linkermuisknop te klikken).

Voor vandaag is het thema ‘Laat mijn volk gaan’, het verhaal kun je leven in Exodus 7:8-12. Mozes en Aäron vragen de farao hun volk te laten gaan. De staf van Mozes en Aäron verandert op de grond in een slang. De farao haalt zijn magiërs. Zij gooien hun staf op de grond en die veranderen ook in slangen. De zee verandert in bloed. Maar farao laat het volk niet gaan.

Als jullie het leuk vinden nog wat aan de slag te gaan met het project. Via deze link: https://www.kindopzondag.nl/werkvormen-4/ vind je nog wat ideeën.

Geniet van het filmpje en we hopen elkaar snel in goede gezondheid weer te zien!

Groetjes de leiding van de kindernevendienst,

Fia, Conny en Hannelie

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.

*
*
Je mag gebruik maken van deze <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>