Vredeswandeling 12 maart

Beste leden van de Protestantse Gemeente Steenbergen,

De beelden van de oorlog in Oekraïne raken ons allemaal. Er is veel menselijk leed, angst voor aanvallen, dreiging, er zijn vele gewonden en doden. We wensen van harte dat dit oorlogsgeweld spoedig stopt. Onze gedachten zijn vaak bij de inwoners van Oekraïne.

Op zaterdag 12 maart willen we ons meeleven kenbaar maken door een vredeswandeling in het centrum van Bergen op Zoom. De gezamenlijke kerken hebben dit initiatief genomen van een stille tocht, die begint om 14.00 uur op de Grote Markt. We lopen dan door de Fortuinstraat, Korte Meestraat, Kremerstraat, Zuivelstraat, via Zuivelplein naar Thaliaplein, Kerkstraat naar de Gertrudiskerk, ingang Kerkstraat.

In de Gertrudiskerk zal een kort woord gesproken worden en zal er een minuut stilte worden gehouden.  In aansluiting daarop zal er gelegenheid zijn om met elkaar van gedachten te wisselen o.a. over wat wij kunnen doen voor b.v. de vele vluchtelingen die hoogstwaarschijnlijk ook naar onze omgeving zullen komen. U kunt Uw vragen hierover stellen. Er zijn contacten met sprekers uit Bergen op Zoom die gevraagd zijn om te spreken.

Tijdens deze wandeling kan ieder voor zich iets meenemen in de kleuren geel en blauw, de kleuren van de vlag van Oekraïne; het staat iedereen vrij om daar invulling aan te geven. We hopen op een grote belangstelling en dat u zich aansluit bij deze wandeling.

Tevens hopen wij dat U dit bericht deelt met Uw gemeenteleden.

Tot zaterdag!

Ds. Ellen van Sluijs (Predikant van de Ontmoetingskerk)

Corrie Hamers

Diaken Jan Foesenek