Actie Schoenendoos 2018 en Gezamenlijke kinderdienst

Kindernevendienst

Zondag 7 okt. hebben wij weer het startschot gegeven voor de actie “Schoenendoos”.

Deze actie is ondertussen welbekend in onze gemeente en dit jaar sluiten een paar andere gemeenten vanuit de Brabantse Wal bij ons aan, zodat we met z’n allen weer veel schoenendozen hopen te versieren, vullen en te versturen.
Wat betreft het vullen, zijn er een paar opmerkingen vanuit de organisatie gekomen.

• Allereerst om geen shampoo en douchegel meer in de dozen te doen, in verband met lekkende flacons of doppen!! Gewone stukken zeep hiervoor in de plaats gebruiken. Tubes tandpasta zijn geen probleem.
  • Daarnaast bij de schoolspullen liever potloden gebruiken en geen stiften, omdat  stiften vaak snel uitdrogen.

Het versturen van de dozen kost nog steeds 5 euro per doos. De dozen gaan dit jaar naar Zambia, Sierra Leone, Togo, Moldavië, Roemenië, Oekraïne en naar vluchtelingenkampen op Lesbos.

Uiterlijke inleverdatum: zondag 4 november !!

Hopelijk maken we er met z’n allen weer een mooie stapel dozen van, zoals vorig jaar.

Foto: Karretjes met onze stapel schoenendozen in het verzamelcentrum

Gezamenlijke kinderdienst

Verder zal er zondag 4 november geen kindernevendienst zijn in onze eigen kerk, omdat we dan uitgenodigd zijn voor de gezamenlijke kinderdienst van de Brabantse Wal in Ossendrecht (9.45 uur, Dorpstraat 10).

Wij hopen hier ook met een groepje kinderen naar toe te gaan.

Hannelie, Conny en Fia