40 dagencollecte Diaconie

Beste mensen,

Onderstaand een uitleg voor zondag 7 maart: ‘de vreemdeling onderdak bieden’

De collecte wordt van harte bij u aanbevolen.

Thema: onderdak bieden aan kinderen die anders niet gezien worden.

image002.jpg

In Bethania kunnen de kinderen die niet zo makkelijk meekomen in de samenleving weer kind zijn. Het geven van onderdak betekent hier dus kinderen weer kind laten zijn. Bethania biedt onderdak aan kinderen die anders niet gezien worden, kinderen met een ontwikkelingsachterstand, handicap of moeilijke gezinssituatie. Simona is een van de kinderen die naar Bethania gaat zodra ze uit school komt. Ze is 8 en heeft een cyste in haar hoofd en loopt in haar ontwikkeling achter. Simona en Stephan (haar broertje van 6) komen dagelijks bij Bethania. Naast maaltijden, krijgen ze ook persoonlijke begeleiding voor hun psychische problemen.

Het is mooi om te zien is dat het werk van Bethania niet alleen goed is voor de kinderen, maar ook effect heeft op de ouders en op de samenleving. Kinderen wordt ook geleerd om samen te leven en te spelen met kinderen die anders zijn.

Zie ook: https://kerkinactie.protestantsekerk.nl/verhalen/bij-bethania-kunnen-kinderen-weer-gewoon-even-kind-zijn

Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *