Onze predikant

Ds. C. Biemond – Spek

Mijn naam is Corry Biemond-Spek en sinds 15 november2009 ben ik als predikant verbonden aan de Hervormde gemeente Steenbergen, behorende bij de PKN.

Ik ben geboren in 1955 in Schoonhoven, na de middelbare school (Atheneum A) heb ik de opleiding tot verpleegkundige gevolgd en in verschillende ziekenhuizen gewerkt.
Vanaf 1989 heb ik in deeltijd  theologie gestudeerd, eerst aan de Universiteit Tilburg, later aan de Theologische Faculteit van de Universiteit van Utrecht.
Een tijd waarop ik met heel veel plezier terugkijk. Niet alleen vanwege de studie zelf maar ook om de vele ontmoetingen met medestudenten uit alle richtingen van de kerk.

Mijn doctoraal examen heb ik afgerond met een scriptie over Mattheus 13, Jezus rede over de laatste dagen. De opleiding tot predikant heb ik in 2000 afgesloten met een onderzoek naar de vormgeving van afscheidsrituelen aan het sterfbed binnen de protestantse traditie.

In hetzelfde jaar werd ik predikant in de Ontmoetingsgemeente van Krabbendijke, in 2004 gevolgd door de Gereformeerde kerk van Puttershoek.
Ik ben getrouwd met Piet Biemond en samen hebben we drie volwassen kinderen.

Ontmoeting

Een sleutelwoord als het gaat over de invulling van het predikantsambt is voor mij het woord Ontmoeting. Als gemeente zoeken we naar de ontmoeting met God en met elkaar. Zo wil ik ook graag predikant zijn. Met een open oog voor mensen, met aandacht voor wat in mensen leeft, voor wat zij meemaken aan vreugde en verdriet. Zodat we samen kunnen zoeken naar waar het verhaal van mensen van nu en het verhaal van God elkaar raken. Tijdens deze zoektocht door het levenz ullen we het soms zeker weten, maar soms zullen we ook aarzelen. Gelukkig zijn we samen gemeente om verder te zoeken op Gods weg.

Veranderde werkdagen:

Sinds deze januari 2021 zijn mijn werkdagen voor de gemeente maandag, woensdag en een gedeelte van de donderdag. Voor crisispastoraat kunt u ook buiten deze dagen contact opnemen.

U kunt mij bereiken via tel.nr. 0164-858514 0f 06-12863594, of via mail: cbiemond@delta.nl 

ds. Corry Biemond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *