Aktiviteiten voor de kinderen

Kindernevendienst

Iedere zondag wordt er onder kerktijd kindernevendienst gehouden voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar (basisschoolkinderen). In het begin van de kerkdienst is er een kort moment met de kinderen waarna zij met de leiding naar hun eigen ruimte gaan. Daar kunnen zij luisteren naar een Bijbelverhaal. Daarna wordt er een verwerking gedaan in de vorm van een kleurplaat, tekening, knutselwerk, spelletje o.i.d.

Naast de reguliere kindernevendienst worden er gedurende het jaar ook andere activiteiten georganiseerd. Zo wordt er o.a. in het Adventsproject naar de kerstviering toe gewerkt en wordt ook ieder jaar het 40 dagen project naar Pasen gevolgd.

Aan het eind van het seizoen wordt er een uitstapje georganiseerd

“Verteluurtje”

Iedere tweede zondag van de maand wordt er een “verteluurtje” gehouden voor kinderen in de leeftijd van 2 t/m 5 jaar. Aan het begin van de kerkdienst om 10.00 uur, kunnen de kinderen naar boven, naar de ruimte van de kinderoppas, gebracht worden. Daar wordt dan samen wat gezongen en een Bijbelverhaal verteld. Daarbij zal gebruik gemaakt worden van bv. vertelplaten, prentenboeken en ander aanschouwelijk materiaal. Na het verhaal is er nog volop tijd voor een verwerking in de vorm van bv. een spelletje, kleurplaat, knutselwerkje, of om gewoon nog even lekker samen te spelen.

Bezoek aan de moskee

Om te zoeken naar wat ons verbind en om de verschillen van elkaar te leren begrijpen, staat er in de maand maart een bezoek aan de moskee in Bergen op Zoom gepland. Concrete afspraken hierover moeten nog gemaakt worden maar uiteraard houden we u op de hoogte.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *